Българските гимнастици: Не мислим за медали, а за добро представяне.

Българските гимнастици: Не мислим за медали, а за добро представяне.

Състезателите по спортна гимнастика направиха последна тренировка преди старта на Световната купа във варненския дворец на културата и спорта. Квалификациите започват утре и в петък, а финалите са през уикенда. 

Момчетата от отбора споделиха какви са очакванията им за представянето в Морската ни столица и как ще продължи подготовката им.

Дейвид Хъдълстоун: “Не мисля за финали или за медали, очакванията към мен малко ми тежат, но винаги излизам, за да се забавлявам на състезание. Искам да се представя достойно и да зарадвам личния си треньор и всички от федерацията. Олимпиадата в Токио ще ми е първа и има леко притеснение. Като всеки спортист и аз мечтая за медал от Олимпийски игри, но засега мисля само за това да играя без грешка. Моята приятелка Ерика Зафирова и националният ансамбъл по художествена гимнастика имат по-сериозни шансове за отличие.”

Йордан Александров: “Искам във Варна да направя най-доброто си състезание за годината и да играя без грешка. Не съм разочарован, че не спечелих квота за олимпиадата. Напротив по-мотивиран съм да отида на следващата, която е само след 2 години. Чувствам се млад и с потенциал. Не съм се отказал и от мечтата си да се занимавам с журналистика, чета новини, интересувам се от други спортове… След края на кариерата си искам да стана журналист.”

Димитър Димитров: “В спорта много важен е късметът, затова пожелавам на себе си и на всички от отбора утре в квалификациите да имаме шанс. За мен е важно да играя без грешка и да зарадвам треньорите и шефовете на федерацията. Жалко, че няма да има публика, стимулът щеше да е още по-голям. Искам да отида на олимпиада, разбира се, ако ми е писано, ще се случи. Но има и други състезания…”

Теодор Трифонов: “Единствено мисля за това да играя с минимални грешки във Варна и да се подготвя добре за следващата световна купа в Осиек (Хърватия).”