Остават броени дни до старта на Световната купа във Варна

Остават броени дни до старта на Световната купа във Варна

Броени дни ни делят от старта на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Състезанието в Двореца на културата и спорта започва на 27 май (четвъртък) с квалификации, които ще продължат и на 28 май. Финалите са през уикенда (29-30 май).

В понеделник пристигат първите отбори, сред тях са Холандия, Унгария, Италия, Чехия, Франция, Чили, Узбекистан и др. В Морската ни столица ще участват 150 гимнастика от близо 30 държави. Заедно с тима на Узбекистан се очаква да дойде и феноменалната Оксана Чусовитина, която продължава да се състезава на 45 години. Олимпийската медалистка се готви за осмата олимпиада в кариерата си.

Варненският Дворец на културата и спорта ще приеме Световна купа по спортна гимнастика за четвърти път, като досега организацията винаги е била на световно ниво. Интересът към състезанието е сериозен с оглед приближаването на олимпийските игри в Токио. Големите имена в гимнастиката ще използват стартовете у нас за генерална репетиция.

Българските състезатели пристигат във Варна във вторник на 25 май. В мъжкия отбора са – Дейвид Хъдълстоун, Йордан Александров, Димитър Димитров, Тедор Трифонов, Веселин Кавалджиев и Радослав Рачев. При дамите ще стартират – Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.