Световната купа във Варна започна

Световната купа във Варна започна

Тази сутрин се проведе първата част от квалификацията на Световната купа по спортна гимнастика. Състезанието започна в 10:00 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. Вече са ясни финалистите в три от дисциплините при мъжете и две при жените. Втората част от пресявките ще започне в 15:00 часа и ще се излъчва на живо по БНТ HD.

За съжаление до момента нито един български представител до този момент не успя да намери място сред най-добрите 8 на отделните уреди. Димитър Димитров и Исус Маринов бяха много близо до класиране за финалите, съответно на земна гимнастика и халки. В миналогодишното издание на Световната купа Димитров пропусна да спечели медал, завършвайки 4-ти. Сега Митко започна по великолепен начин своето изпълнение, но при поредната комбинация не успя да се приземи както трябва и получи наказание, което го лиши от участие във финала.

Исус Маринов пък се справи перфектно със съчетанието си на халки, но проблемът дойде при приземяването. Той загуби баланс и направи няколко крачки, което се оказа фатално.

Едуард Радев и Мартин Ангелов заеха… на земна гимнастика, а Георги Сотиров остана .. на кон с гривни. На същия уред Димитър Димитров се нареди…

При дамите Валентина Рашкова остана 10-а на смесена успоредка, въпреки че получи по-висока оценка от миналогодишната си, когато успя да влезе във финал. Сега обаче пловдивчанката имаше огромна конкуренция в лицето на европeйската шампионка за девойки от първенството в София през 2014 Дария Скрипник (Русия), победителката в многобоя от европейското през 2015-а Джулия Щайнгрюбер (Швейцария), сребърната медалистка от Игрите на Централна Америка и Карибския басейн Ана София Гомес (Гватемала) и др.

Албена Златкова зае… място на прескок, а в същата дисциплина Грета Банишка остана…

Следобед предстоят квалификациите и на останалите уреди. Състезанието се подновява в 15:00 часа.

Утре, събота 14 май, от 12:00 часа е официалното откриване на Световната купа. Церемонията ще се проведе пред Двореца на културата и спорта във Варна. След това от 14:00 часа започват и първите финали.

Входът за зрители е свободен през всички дни на състезанието.


БНТ HD излъчва на живо всичко най-интересно от Световната купа по спортна гимнастика.

БНТ HD ще излъчи в директни предавания всичко най-интересно от Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Прекия ефир започва този следобед и ще проследи втората сесия от квалификациите на отделните уреди. Началото е в 15:00 часа и ще продължи до 17:30.

В събота, 14 май, финалите започват от 14:00 часа, а в неделя от 14:45. Развръзката в спора за отличията също ще може да се наблюдава на живо само в ефира на БНТ HD.


Петък – 15:00 до 17:30 часа

Събота – 14:00 до 17:00 часа

Неделя – 14:45 до 17:00 часа